Terrine med spinat og broccoli
60+ min

Terrine med spinat og broccoli

Savner du inspiration til en velsmagende forret? Så prøv denne lækre opskrift på terrine med spinat og broccoli.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Terrine med spinat og broccoli

Savner du inspiration til en velsmagende forret? Så prøv denne lækre opskrift på terrine med spinat og broccoli.

2 terriner - Forret til 24

Opskriften gælder for 24 personer

Fremgangsmåde:

Hæld spinaten i en sigte - ad 3 gange - og pres den fri for vand. Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Pisk æg og Mornaysauce sammen. Tilsæt løg og krydderier. Fordel halvdelen af spinaten i bunden af to smurte, ovnfaste forme (a ca. 2 liter). Læg herpå broccoli i et jævnt lag. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne og slut med resten af spinaten. Bank formene let mod bordpladen og bag dem midt i ovnen. Stil terrinerne tildækket i køleskabet 12-24 timer.

Bagetid

Ca. 1½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Retten kan også tilberedes i mikrobølgeovn: Fordel spinat og øvrige ingredienser i 3 fade (a ca. 1½ liter). Dæk fadene løst med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn. 1 fad ad gangen i mikrobølgeovnen: Ca. 15 min. ved fuld effekt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13519 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,1 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 61 %
Print