Tju-bang chokolademand

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Dejlige luftige boller bagt med kakaomælk er en sikker vinder til børnefødselsdagen.

Ingredienser

30 stykker pr. kage

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • glasur i hvid, brun og lyserød....og
  • chokoladelinser

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt fedtstof i en gryde og tilsæt kakaomælken og lun det (lillefingervarm). Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 20 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 kugler. Den ene portion formes til hoved og hår (fx en pølse klippet i hanekam) og stilles på en plade med bagepapir. De 2 andre trilles til hver 12 boller (24 i alt). De 24 boller stilles, som krop, på en anden plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og bag midt i ovnen af 2 omgange.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Chokolademanden kan også pyntes med flag, lys og slik.

Frysetip

Kagen kan fryses uden pynt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 20140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 33 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: