Tju-bang chokolademand
60+ min

Tju-bang chokolademand

Dejlige luftige boller bagt med kakaomælk er en sikker vinder til børnefødselsdagen.
Fryseegnet
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tju-bang chokolademand

Dejlige luftige boller bagt med kakaomælk er en sikker vinder til børnefødselsdagen.

30 stykker pr. kage

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • glasur i hvid, brun og lyserød....og
  • chokoladelinser

Fremgangsmåde:

Smelt fedtstof i en gryde og tilsæt kakaomælken og lun det (lillefingervarm). Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 20 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 kugler. Den ene portion formes til hoved og hår (fx en pølse klippet i hanekam) og stilles på en plade med bagepapir. De 2 andre trilles til hver 12 boller (24 i alt). De 24 boller stilles, som krop, på en anden plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og bag midt i ovnen af 2 omgange.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Chokolademanden kan også pyntes med flag, lys og slik.

Tips

Kagen kan fryses uden pynt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 33 %
Print