Toast med røget fisk og foie gras
1 timer

Toast med røget fisk og foie gras

Tapasret med masser af smagsindtryk, bl.a. fra cola, bacon, æbler, abrikos...
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Toast med røget fisk og foie gras

Tapasret med masser af smagsindtryk, bl.a. fra cola, bacon, æbler, abrikos...

Tapasret

Antal portioner

Persilleolie

  • 1 dl finthakket frisk kruspersille
  • 1 dl solsikkeolie

Salsamarinade af cola

  • ½ liter cola
  • ½ tsk olivenolie
  • 1 tsk sojasauce
  • 1 tsk sherryeddike
  • 4 skiver toastbrød - uden skorpe
  • 25 g smør
  • 25 g smør
  • 4 skiver bacon
  • 1 rød peberfrugt i kvarte
  • ½ æble i 4 tynde skiver
  • 4 skiver frisk foie gras
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk abrikosmarmelade
  • 4 skiver røgede torsk eller røget kuller

Fremgangsmåde:

Persilleolie

Kom persille og olie i en lille hurtighakker og hak det i ca. 1 min. Lad blandingen trække tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time og si det.

Salsamarinade af cola

Kom colaen i en gryde og kog den ved kraftig varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. ½ dl tilbage. Tilsæt olie, soja, sherryeddike, rør det sammen og kom det i en lille skål. Smag til - den skal være sursød men ikke for kraftig i smagen.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg brødskiverne i ca. ½ min. på hver side. Tag dem af og læg dem på en rist.

Smelt smørret i panden og steg de 4 skiver bacon i ca. 6 min. - vend dem af og til. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Steg herefter peberfrugterne i ca. 3 min. - vend dem af og til. Tag dem op og steg æblestykkerne et kort øjeblik. Tør panden af og lad den blive godt varm. Drys foie grasstykkerne med salt og peber. Steg dem i ca. ½ min. på hver side. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Ved serveringen

Smør brødskiverne med marmelade og fordel herpå foie gras og peberfrugt. Læg torsk, flæsk og æble på og dryp med salsamarinade og persilleolie. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,5 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Halvtør hvidvin med god syre vil fungere bedst til denne ret. Find en god vouvray eller en rigtig godt riesling spätlese fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til stenbiderrogn