Tomatkompot med ristede sennepskorn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Den sur-søde tomatkompot er kogt med æble og sennepskorn. Velegnet som tilbehør til lagret ost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tsk gule sennepskorn
  • 4 modne tomater i grove stykker
  • 1 skrællet æble i tern, fx elstar
  • ¾ dl æblecidereddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom sennepskornene i en gryde. Skru op til kraftig varme og rist dem under omrøring i ca. 4 min. - sennepskornene "popper" lidt og bliver brune. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af. Tilsæt tomater, æble, eddike, sukker og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til og stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server tomatkompotten sammen med ost og brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: