Tomatkompot med ristede sennepskorn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Den sur-søde tomatkompot er kogt med æble og sennepskorn. Velegnet som tilbehør til lagret ost.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 tsk gule sennepskorn
  • 4 modne tomater i grove stykker
  • 1 skrællet æble i tern, fx elstar
  • ¾ dl æblecidereddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom sennepskornene i en gryde. Skru op til kraftig varme og rist dem under omrøring i ca. 4 min. - sennepskornene "popper" lidt og bliver brune. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af. Tilsæt tomater, æble, eddike, sukker og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til og stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server tomatkompotten sammen med ost og brød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: