Tomatkompot med ristede sennepskorn
60+ min

Tomatkompot med ristede sennepskorn

Den sur-søde tomatkompot er kogt med æble og sennepskorn. Velegnet som tilbehør til lagret ost.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatkompot med ristede sennepskorn

Den sur-søde tomatkompot er kogt med æble og sennepskorn. Velegnet som tilbehør til lagret ost.

Antal portioner
  • 2 tsk gule sennepskorn
  • 4 modne tomater i grove stykker
  • 1 skrællet æble i tern, fx elstar
  • ¾ dl æblecidereddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Fremgangsmåde:

Kom sennepskornene i en gryde. Skru op til kraftig varme og rist dem under omrøring i ca. 4 min. - sennepskornene "popper" lidt og bliver brune. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af. Tilsæt tomater, æble, eddike, sukker og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til og stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server tomatkompotten sammen med ost og brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 36 %
Print