Tomatkompot med ristede sennepskorn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Den sur-søde tomatkompot er kogt med æble og sennepskorn. Velegnet som tilbehør til lagret ost.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 tsk gule sennepskorn
  • 4 modne tomater i grove stykker
  • 1 skrællet æble i tern, fx elstar
  • ¾ dl æblecidereddike
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • ¾ tsk groft salt

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom sennepskornene i en gryde. Skru op til kraftig varme og rist dem under omrøring i ca. 4 min. - sennepskornene "popper" lidt og bliver brune. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af. Tilsæt tomater, æble, eddike, sukker og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til og stil kompotten tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Server tomatkompotten sammen med ost og brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,5 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 36 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: