Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Tomatmad med gedeost og parmaskinke er en opskrift på en lækker rugbrødsmad med et sydligt pift. Sprød parmaskinke, frisk gedeost, saftig tomat og sund salat på en bund af dejlig rugbrød - glæd dig!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 3 tomater
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød
  • 10 g smør
  • ¼ liter skyllet blandet salat
  • 75 g frisk gedeost, fx Kirks
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg parmaskinken på en plade med bagepapir og steg det midt i ovnen. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle på en bagerist.

Skær 8 tykke skiver tomat (ca. 1 cm). Skær rugbrødet i 8 kvarte og smør dem med smør.

Ved serveringen

Læg salat og tomat på rugbrødsstykkerne og fordel gedeosten herpå. Knæk parmaskinken og læg den ovenpå gedeosten. Drys med friskkværnet peber og pynt med bredbladet persille.

Tip

I stedet for gedeost kan du lave en creme af moset apetina i tern og kvark.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 1630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: