Tomatmad med gedeost og parmaskinke
30 min

Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Tomatmad med gedeost og parmaskinke er en opskrift på en lækker rugbrødsmad med et sydligt pift. Sprød parmaskinke, frisk gedeost, saftig tomat og sund salat på en bund af dejlig rugbrød - glæd dig!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Tomatmad med gedeost og parmaskinke er en opskrift på en lækker rugbrødsmad med et sydligt pift. Sprød parmaskinke, frisk gedeost, saftig tomat og sund salat på en bund af dejlig rugbrød - glæd dig!

Antal portioner
  • 4 skiver lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 3 tomater
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød
  • 10 g smør
  • ¼ liter skyllet blandet salat
  • 75 g friske gedeoste, fx Kirks
  • friskkværnet peber

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Læg parmaskinken på en plade med bagepapir og steg det midt i ovnen. Lad det køle af på et stykke køkkenrulle på en bagerist.

Skær 8 tykke skiver tomat (ca. 1 cm). Skær rugbrødet i 8 kvarte og smør dem med smør.

Ved serveringen

Læg salat og tomat på rugbrødsstykkerne og fordel gedeosten herpå. Knæk parmaskinken og læg den ovenpå gedeosten. Drys med friskkværnet peber og pynt med bredbladet persille.

Tip

I stedet for gedeost kan du lave en creme af moset apetina i tern og kvark.

Stegetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 1630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 22 %
Print