Tomattærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Dekorativ og smagfuld madtærte. Tærten kan også tilberedes med spinat.

Ingredienser

Antal portioner

Tærtebund

Fyld

  • 10 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 6 tomater i skiver (ca. 300 g)
  • 2 æg
  • 1 dl skummetmælk
  • 1 dl Arla A38® naturel 3,5% Naturel 3,5%
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Smuldr smørret i melet og tilsæt det syrnede produkt og salt. Saml ingredienserne til en let og smidig dej. Lad dejen hvile koldt i ca. 20 min. Rul dejen ud og kom den i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Forbag den midt i ovnen.

Fyld

Lad smørret blive gyldent og steg løgene i ca. 2 min. Kom den forbagte tærtebund sammen med tomater. Pisk æggene sammen med mælk og det syrnede produkt, salt og peber. Hæld det over grøntsagerne og drys med osten. Bag tærten midt i ovnen.

Forbagning

Ca.15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

25 -30 min. ved 200° - tradtionel ovn.

Tip

I stedet for tomatfyld kan anvendes spinat. Udskift tomater og løg med 500 g dampet spinat og 1 svitset løg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 43 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: