Tomattærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Dekorativ og smagfuld madtærte. Tærten kan også tilberedes med spinat.

Ingredienser

Antal portioner

Tærtebund

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Smuldr fedtstoffet i melet tilsæt det syrnede produkt og salt. Saml ingredienserne til en let og smidig dej. Lad dejen hvile koldt i ca. 20 minutter. Dejen udrulles og lægges i en smurt tærteform.

Fyld

Løgene pilles og skæres i skiver. Svitses i smør på en pande. Fordeles på den forbagte tærtebund. Tomaterne skæres i skiver og lægges over. Pisk æggene sammen. Tilsæt mælk, ost, salt, peber og det syrnede produkt. Hæld blandingen over fyldet. Bag tærten midt i ovnen.

Tip

I stedet for tomatfyld kan anvendes spinat. Udskift tomater og løg med 500 g dampet spinat og 1 svitset løg.

Forbagning

Ca.15 min ved 200°

Bagetid

Ca. 25 -30 min ved 200°

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 38 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: