Torsk og rejer med kartofler i grøn salsa
60+ min

Torsk og rejer med kartofler i grøn salsa

Lille sammenkogt kartoffelret serveret med store stegte rejer. Serveres som en del af flere tapas.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torsk og rejer med kartofler i grøn salsa

Lille sammenkogt kartoffelret serveret med store stegte rejer. Serveres som en del af flere tapas.

Tapasret

Antal portioner

Dagen før

  • 250 g saltet torskefilet, fx klipfisk
  • 50 g smør
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • ½ spsk hvedemel
  • ½ dl tør hvidvin, fx riesling
  • 2 kartofler i små tern
  • 1 dl fiskebouillon
  • 1½ dl vand
  • 1 dl finthakket frisk kruspersille
  • 15 g smør
  • 8 rå tigerrejer
  • 4 skiver flutes eller toastbrød i tern

Fremgangsmåde:

Dagen før

Skyl fisken under koldt vand og kom den i en skål med rigeligt koldt vand. Lad det stå i ca. 1 døgn - skift vandet 2 gange undervejs. Fjern skindet og skær herefter fisken i tern (ca. 2 x 2 cm).

Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg hvidløgene heri i ca. ½ min. Tilsæt mel og steg i ca. 1 min. ved meget svag varme. Tilsæt hvidvin, kartofler, bouillon og vand. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 20 min. - eller til kartoflerne er møre. Tilsæt persille og torsk og lad retten koge ved jævn varme i ca. 2 min. smag til.

Lad imens smørret blive gyldent i en lille pande og steg rejerne i ca. 1 min. på hver side. Tag dem af og steg herefter brødternene ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.

Ved serveringen

Kom retten i små skåle, læg herpå brødtern og rejer. Server straks.

Tip

Tilsæt evt. lidt mere vand til retten, hvis den virker for tæt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 44 %
Print