Torsk på bund af æble, selleri og skyr
Nøglehulsmærket opskrift

Torsk på bund af æble, selleri og skyr

En dejlig forret med et væld af forskellige smage. Det syrlige æble og den søde knoldselleri passer perfekt til fiskens milde smag.
Nøglehulsmærket opskrift
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Torsk på bund af æble, selleri og skyr

Nøglehulsmærket opskrift

En dejlig forret med et væld af forskellige smage. Det syrlige æble og den søde knoldselleri passer perfekt til fiskens milde smag.

Antal portioner
  • 400 g renset torskefilet
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g knoldselleri i tern (ca. 1 x 1 x 1 cm)
  • 20 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde æbler, skåret i små tern (ca. 250 g)
  • 2 spsk grofthakkede kapers
  • 2½ dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • 10 g smør
  • ½ tsk honning
  • 25 g grofthakkede valnødder
  • 1 fintstrimlet hjertesalat (ca. 100 g)

Pynt

  • røde æbler
  • fintstrimlet hjertesalat

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Læg torskefileterne i et ovnfast fad og krydr med groft salt. Lad fisken trække i ca. ½ time og bag den derefter midt i ovnen. Lad torskefileterne køle helt af og skær dem i passende stykker.

Vend knoldselleriternene i smørret og fordel dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og bag midt i ovnen. Lad ternene køle af og vend dem i skyren sammen med kapers og æble - gem lidt æbletern til pynt.

Smelt smør og honning ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt valnødderne og svits dem i ca. 3 min, eller til de er gyldne.

Anret knoldselleriblandingen på en bund af hjertesalat - gem lidt salat til pynt. Fordel torskefiletstykkerne oven på og drys med valnødderne. Pynt til sidst med valnødder, æbletern og salat.

Bagetid for torsk

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for knoldselleri

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %
Print