Torsk på bund af æble og selleri

Nøglehulsmærket opskrift

Torsk på bund af æble og selleri

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

Nøglehulsmærket opskrift

En dejlig forret med et væld af forskellige smage. Det syrlige æble og den søde knoldselleri passer perfekt til fiskens milde smag.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g renset torskefilet
  • ½ tsk groft salt
  • 400 g knoldselleri i tern (ca. 1 x 1 x 1 cm)
  • 20 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde æbler, skåret i små tern (ca. 250 g)
  • 2 spsk grofthakkede kapers
  • 2½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk dijon-honningsennep
  • 10 g smør
  • ½ tsk honning
  • 25 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 fintstrimlet hjertesalat (ca. 100 g)

Pynt

  • rødt æble
  • fintstrimlet hjertesalat

Tilbehør

  • 150 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg torskefileterne i et ovnfast fad og krydr med groft salt. Lad fisken trække i ca. ½ time og bag den derefter midt i ovnen. Lad torskefileterne køle helt af og skær dem i passende stykker.

Vend knoldselleriternene i smørret og fordel dem på en plade med bagepapir. Drys med salt og peber og bag midt i ovnen. Lad ternene køle af og vend dem i kvark sammen med kapers og æble - gem lidt æbletern til pynt.

Smelt smør og honning ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt valnødderne og svits dem i ca. 3 min, eller til de er gyldne.

Anret knoldselleriblandingen på en bund af hjertesalat - gem lidt salat til pynt. Fordel torskefiletstykkerne oven på og drys med valnødderne. Pynt til sidst med valnødder, æbletern og salat.

Bagetid for torsk

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for knoldselleri

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,8 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: