Fyldig tomatsuppe med kartofler, savojkål og stegte kyllingelår

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

1 timer

Nem tomatsuppe fyldt med grove grøntsager, det er dejligt på en kold dag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 kyllingeunderlår
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød, fx speltbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær et dybt rids i den tykke del af hvert kyllingelår - på langs med og helt ind til benet. Læg kyllingelårene i en lille bradepande og drys med salt og peber. Steg kyllingelårene midt i ovnen.

Kom kartofler, vand og salt i en stor tykbundet gryde og bring det i kog. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag låget af gryden og tilsæt savojkål (gem lidt til pynt). Rør godt rundt. Lad kartofler og savojkål dryppe af i et dørslag. Bring tomatsuppen i kog i gryden og kom kartofler og savojkål tilbage. Bring atter suppen i kog, tilsæt salt og peber og smag til. Server den varme tomatsuppe sammen med stegte kyllingelår og brød.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: