Trefarvet panna cotta
60+ min

Trefarvet panna cotta

Her får den klassiske trefarvede is nyt liv. Perfekt til det sjove dessert indslag ved børnefødselsdagen eller den udvidede brunch med vennerne.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Trefarvet panna cotta

Her får den klassiske trefarvede is nyt liv. Perfekt til det sjove dessert indslag ved børnefødselsdagen eller den udvidede brunch med vennerne.

Antal portioner

Den hvide

Den brune

Den røde

  • 1 blad husblas
  • 2 dl Matilde® mini jordbær minimælk drik
  • 100 g jordbær i kvarte
  • 20 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 20 g grofthakkede hasselnøddekerner

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Den hvide

Bring forsigtigt fløde og mælk i kog i en tykbundet gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn og -stang samt sukker. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. tag gryden fra varmen, fisk vaniljestangen op og tilsæt den udblødte husblas. Rør i cremen til husblassen er helt opløst. Hæld derefter cremen i 4 glas a 2-3 dl. Stil dem i fryseren i mindst 45 min. eller til de er faste nok til næste lag.

Den brune

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring forsigtigt kakaomælken i kog i en tykbundet gryde. Tag gryden fra varmen og tilsæt den udblødte husblas. Rør i kakaomælken til husblassen er helt opløst, og lad det blive lillefingervarmt. Fordel forsigtigt blandingen på den faste hvide del, og stil dem i fryseren i mindst ½ time eller til de er faste nok til næste. Gentag med den røde del, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer, gerne til dagen efter. Pynt med jordbær, chokolade, nødder og citronmelisse og server straks.

Tips

Alle tre farver panna cotta kan laves på samme tid, og forsigtig lunes hvis de bliver for faste. På den måde kan farverne i de forskellige glas varieres. Prøv også at vende glassene på skrå i køleskabet, så panna cottaen bliver fast op af en af siderne og skab på den måde dine helt egne mønstre.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,4 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 52 %
Print