Tunbøf med dadel- og tomatsalsa
60+ min

Tunbøf med dadel- og tomatsalsa

Grillede tunbøffer er en himmerigsmundfuld! Her serveret med en eksotisk salat.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tunbøf med dadel- og tomatsalsa

Grillede tunbøffer er en himmerigsmundfuld! Her serveret med en eksotisk salat.

Antal portioner

Limemarinade

  • 4 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 skiver frisk eller frossen, optøet tun (ca. 150 g)

Dadel- og tomatsalsa

  • 6 grofthakkede dadler
  • 10 grofthakkede bløde soltørrede tomater
  • 75 g finthakket gule peberfrugter
  • 75 g finthakket forårsløg
  • 100 g blommer i tern
  • 1 spsk mangochutney - hot
  • 2 spsk finthakkede friske korianderblade

Pynt

  • friske korianderblade

Tilbehør

  • 320 g røde ris
  • 525 g blandet grøn salat med forårsløg og peberfrugt

Fremgangsmåde:

Limemarinade

Pisk limesaft, olie, honning og salt sammen. Kom tunbøfferne i marinaden og lad dem marinere 1-4 timer - vend dem af og til.

Dadel- og tomatsalsa

Vend dadler, tomater, peberfrugt, forårsløg og blommer sammen med chutney og koriander. Smag til evt. med lidt sukker. Stil salsaen tildækket i køleskabet.

Grill tunbøfferne på grillen eller på en grillpande ca. 1 min. på hver side - tunen skal være seared. Server straks sammen med ris og blandet salat.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,5 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 11 %
Print