Tuntærte
60+ min

Tuntærte

Skøn tærte. Der bliver for sjældent lavet tærter med tun!
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tuntærte

Skøn tærte. Der bliver for sjældent lavet tærter med tun!

Antal portioner
  • 100 g koldt smør
  • 150 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 spsk vand

Fyld

Tilbehør:

  • grøn salat
  • tomater

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og kom det i en røreskål sammen med melet. Smuldr smørret i melet til det er findelt og ligner revet ost. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vand til en fast, sammenhængende dej. Dejen skal kun samles med hænderne - ikke æltes. Del dejen i mindre, flade portioner og læg dem i en smurt tærteform med løs bund (ca. 22 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik den kolde bund med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Del den i flager med en gaffel. Rør hvedemel og fraiche sammen i en røreskål. Rør basilikum, salt, peber og æg i. Vend forårsløg, ost og tun i æggeblandingen med en fadskraber. Fordel fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten midt i ovnen.

Tips

Hvis man vil tilberede en lidt grovere tuntærte kan 50 g af hvedemelet i mørdejen erstattes af 50 g rugmel.

Tuntærten kan også tilberedes med en sprød ostebund ved at tilsætte yderligere 50 g revet ost til mørdejen. Endelig kan mørdejen tilsættes 50 g kvark i stedet for vand.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°

Bagning

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 55 %
Print