Tykke pandekager med pærekompot
45 min

Tykke pandekager med pærekompot

Vildt dejlig dessert - eller til en kop eftermiddagskaffe, brunch eller.....?
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tykke pandekager med pærekompot

Vildt dejlig dessert - eller til en kop eftermiddagskaffe, brunch eller.....?

Antal portioner

Dej

  • 2 æggehvider
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • ¼ liter kærnemælk
  • 2 æggeblommer
  • 25 g smør

Pærekompot

  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 25 g smør
  • 3 spsk korender
  • 50 g smuttede, grofthakkede mandler
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl vand
  • 4 uskrællede pærer i tynde både

Pynt

  • 1 spsk sigtet flormelis
  • ½ citron i små stykker

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Dej

Pisk æggehviderne stive. Bland mel, bagepulver, citronskal, sukker og salt. Kom kærnemælk og æggeblommer i og pisk ved lav hastighed til dejen er fri for klumper. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen.

Lad 1/6 af fedtstof blive gylden i en lille pande. Fordel ca. 1½ dl dej i panden. Bag pandekagen ved jævn varme til den er gylden på begge sider (i alt ca. 4 min.). Bag 5 pandekager til. Læg pandekagerne på portionstallerkener og hold dem varme, fx under alufolie i en lun ovn. Tilbered imens pærekompot.

Pærekompot

Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Del de tomme vanillestænger i 6 stykker. Tør panden ren og varm fedtstoffet i panden. Kom sukker, vaniljestænger, korender og mandler i og lad blandingen blive gylden ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, vand og pærebåde. Varm kompotten, stadig under omrøring, i ca. 3 min.

Ved serveringen

Fordel pærekompotten på de 6 pandekager. Drys med flormelis og anret citronstykker. Læg lidt af flødeskummet ved og server resten i en skål for sig.

Tip

Pandekagerne kan også bages med 10 g gær. Dejen skal da hvile tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %
Print

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvinsdruen pinot gris er et klassisk match til pære, og vil også fungere rigtig godt til denne lækkerbid. Vælg en sødlig version - det kan ses på bagetiketten Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost