Tykke pandekager med pærekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Vildt dejlig dessert - eller til en kop eftermiddagskaffe, brunch eller.....?

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 2 æggehvider
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • ¼ liter kærnemælk
  • 2 æggeblommer
  • 25 g smør

Pærekompot

  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 25 g smør
  • 3 spsk korender
  • 50 g smuttede, grofthakkede mandler
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl vand
  • 4 uskrællede pærer i tynde både

Pynt

  • 1 spsk sigtet flormelis
  • ½ citron (usprøjtet) i små stykker

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Pisk æggehviderne stive. Bland mel, bagepulver, citronskal, sukker og salt. Kom kærnemælk og æggeblommer i og pisk ved lav hastighed til dejen er fri for klumper. Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider i dejen.

Lad 1/6 af fedtstof blive gylden i en lille pande. Fordel ca. 1½ dl dej i panden. Bag pandekagen ved jævn varme til den er gylden på begge sider (i alt ca. 4 min.). Bag 5 pandekager til. Læg pandekagerne på portionstallerkener og hold dem varme, fx under alufolie i en lun ovn. Tilbered imens pærekompot.

Pærekompot

Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Del de tomme vanillestænger i 6 stykker. Tør panden ren og varm fedtstoffet i panden. Kom sukker, vaniljestænger, korender og mandler i og lad blandingen blive gylden ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, vand og pærebåde. Varm kompotten, stadig under omrøring, i ca. 3 min.

Ved serveringen

Fordel pærekompotten på de 6 pandekager. Drys med flormelis og anret citronstykker. Læg lidt af flødeskummet ved og server resten i en skål for sig.

Tip

Pandekagerne kan også bages med 10 g gær. Dejen skal da hvile tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Hvidvinsdruen pinot gris er et klassisk match til pære, og vil også fungere rigtig godt til denne lækkerbid. Vælg en sødlig version - det kan ses på bagetiketten Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost