Tykke pandekagesnitter med æblekompot
45 min

Tykke pandekagesnitter med æblekompot

En dejlig krydret æblekompot med mandler og korender gør dette til en lækker vinterdessert.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tykke pandekagesnitter med æblekompot

En dejlig krydret æblekompot med mandler og korender gør dette til en lækker vinterdessert.

Antal portioner
  • ¼ liter kærnemælk
  • 10 g gær (1/5 pakke)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 æggehvider
  • 50 g smør

Æblekompot

  • 25 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3 spsk korender
  • 50 g smuttede, grofthakkede mandler
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl vand
  • 4 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar

Pynt

  • 1 spsk sigtet flormelis

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Kom kærnemælk i en skål og rør gæren ud heri. Pisk melet i på én gang og dernæst æggeblommer, citronskal, sukker og salt. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.

Del stegesmørret i 5 portioner. Lad én portion smør blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel ca. 2 dl dej i panden. Bag pandekagen ved jævn varme til den er gylden på begge sider (i alt ca. 4 min.). Bag 4 pandekager til. Læg pandekagerne i en stabel på et fad og hold dem varme, fx under alufolie og viskestykker, mens æblekompotten tilberedes.

Æblekompot

Smelt smørret i panden ved jævn varme. Tilsæt sukker, kanel, korender og mandler. Lad blandingen blive gylden ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, vand og æblebåde. Varm kompotten, stadig under omrøring, i ca. 3 min.

Ved serveringen

Skær hver pandekage i 6 snitter (i alt 30 snitter). Anret pandekagesnitterne og lidt af kompotten på fadet og drys med flormelis. Server resten af kompotten i en skål ved siden af

Tip

Pandekagerne kan bages efter kun ½ times hævning i køleskabet. Portionen giver så kun 4 tykke pandekager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 58 %
Print