Tykke pandekagesnitter med æblekompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

En dejlig krydret æblekompot med mandler og korender gør dette til en lækker vinterdessert.

Ingredienser

Antal portioner

  • ¼ liter kærnemælk
  • 10 g gær (1/5 pakke)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk sukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 æggehvider
  • 50 g smør

Æblekompot

  • 25 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3 spsk korender
  • 50 g smuttede, grofthakkede mandler
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ dl vand
  • 4 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar

Pynt

  • 1 spsk sigtet flormelis

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom kærnemælk i en skål og rør gæren ud heri. Pisk melet i på én gang og dernæst æggeblommer, citronskal, sukker og salt. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen. Lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 3 timer.

Del stegesmørret i 5 portioner. Lad én portion smør blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter). Fordel ca. 2 dl dej i panden. Bag pandekagen ved jævn varme til den er gylden på begge sider (i alt ca. 4 min.). Bag 4 pandekager til. Læg pandekagerne i en stabel på et fad og hold dem varme, fx under alufolie og viskestykker, mens æblekompotten tilberedes.

Æblekompot

Smelt smørret i panden ved jævn varme. Tilsæt sukker, kanel, korender og mandler. Lad blandingen blive gylden ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, vand og æblebåde. Varm kompotten, stadig under omrøring, i ca. 3 min.

Ved serveringen

Skær hver pandekage i 6 snitter (i alt 30 snitter). Anret pandekagesnitterne og lidt af kompotten på fadet og drys med flormelis. Server resten af kompotten i en skål ved siden af

Tip

Pandekagerne kan bages efter kun ½ times hævning i køleskabet. Portionen giver så kun 4 tykke pandekager.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 58 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: