Tynde omeletter med ingefærkrydret fyld
60+ min

Tynde omeletter med ingefærkrydret fyld

Opskriften på tynde omeletter med ingefærkrydret fyld kombinerer lækre omeletter med krydret ingefær stegte kyllingestykker. En kombination med masser smag og kraft.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tynde omeletter med ingefærkrydret fyld

Opskriften på tynde omeletter med ingefærkrydret fyld kombinerer lækre omeletter med krydret ingefær stegte kyllingestykker. En kombination med masser smag og kraft.

Snack til 24 personer

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 1 kg kyllingefileter i ½ cm tynde strimler
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Omeletter - 12 stk.

  • 2 agurker i tynde stave
  • 6 milde, røde chilipebre i tynde strimler
  • 2 dl friske korianderblade

Fremgangsmåde:

Del smør og kød i hver 4 portioner. Lad en portion smør blive gylden i en pande. Steg en portion kød ved kraftig varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tag kødet op og steg resten på samme måde. Kom alt kødet i panden, vend det med ingefær, salt og peber. Smag til.

Omeletter

Pisk æg, fløde, vand, salt og peber sammen. Del smørret i 12 portioner og lad en portion smelte ved kraftig varme i en pande (ca. 21 cm i diameter), men uden at det bruner. Kom ca. 1 dl af æggeblandingen i panden og steg omeletten ved jævn varme i ca. 2 min. - den skal kun steges på én side. Lad omeletten glide af panden over på en stor tallerken - det er nemmest, hvis man smører kanten af panden med lidt smør. Steg resten af omeletterne på samme måde. Fyld dem efterhånden som de bliver færdige.

Rul hver omelet om ca. 25 g stegt kyllingekød, 25 g agurkestave, lidt strimlet chili og lidt korianderblade. Pak omeletterne ind i smørrebrøds- eller bagepapir og læg dem i køleskabet. Skær de kolde omeletter midt over og server dem i papiret.

Tip

Omeletterne kan tilberedes 2-3 timer før de skal spises.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 3 %
  • Fedt: 66 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Til disse aromatisk krydrede omeletter, vil en ligeledes aromatisk hvidvin være bedst. Riesling "kabinett feinherb" eller spätlese vil være gode Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad