Unghane med basilikumsmør
60+ min

Unghane med basilikumsmør

Udsøgt ret med sprøde lynstegte grøntsager og frisk rygeostcreme.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Unghane med basilikumsmør

Udsøgt ret med sprøde lynstegte grøntsager og frisk rygeostcreme.

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • ½ liter grofthakkede friske basilikumblade (1 potte)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 unghane
  • 1 tsk groft salt

Rygeostcreme

Lynstegte grøntsager

  • 250 g sølvbeder
  • 25 g smør
  • 800 g kogte, skrabede nye kartofler
  • 2 grønne squash i 1 cm halve skiver
  • 1 blomkål i små buketter
  • 1½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 360 g landbrød

Fremgangsmåde:

Rør smør, basilikum, salt og peber sammen. Rens, skyl og tør hanen både indvendigt og udvendigt. Klip vingespidser og gump af. Løft forsigtigt skindet på brystet og fordel 3/4 af basilikum - smør ret under skindet. Lav et ca. 2 cm dybt snit i hvert lår. Fordel resten af smørret under skindet på lårene og ned i snittet. Bind evt. vinger og lår ind til hanens krop. Læg hanen med brystet opad i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys med salt og steg hanen midt i ovnen - dryp lidt stegesky over skindet under stegningen.

Rygeostcreme

Rør imens rygeost, kvark, salt og peber sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Lynstegte grøntsager

Skær ribberne ud af sølvbeden. Skær ribberne i ca. 3 cm lange strimler og den grønne bladdel i tynde strimler. Lad smørret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler, squash, blomkål, ribber og salt i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den grønne bladdel. Vend godt rundt og smag til.

Tip

I stedet for sølvbede - eller bladbede, som den også kaldes - kan man bruge friske spinatblade.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 21320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 39 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Til denne lækre, sommerret vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen være perfekt - fx en sancerre eller en pouilly-fumé. Server ved 8-10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges