Unghane med basilikumsmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Udsøgt ret med sprøde lynstegte grøntsager og frisk rygeostcreme.

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g blødt smør
  • ½ liter grofthakkede friske basilikumblade (1 potte)
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 unghane
  • 1 tsk groft salt

Rygeostcreme

Lynstegte grøntsager

  • 250 g sølvbeder
  • 25 g smør
  • 800 g kogte, skrabede nye kartofler
  • 2 grønne squash i 1 cm halve skiver
  • 1 blomkål i små buketter
  • 1½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 360 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smør, basilikum, salt og peber sammen. Rens, skyl og tør hanen både indvendigt og udvendigt. Klip vingespidser og gump af. Løft forsigtigt skindet på brystet og fordel 3/4 af basilikum - smør ret under skindet. Lav et ca. 2 cm dybt snit i hvert lår. Fordel resten af smørret under skindet på lårene og ned i snittet. Bind evt. vinger og lår ind til hanens krop. Læg hanen med brystet opad i en bradepande (ca. 18 x 25 cm). Drys med salt og steg hanen midt i ovnen - dryp lidt stegesky over skindet under stegningen.

Rygeostcreme

Rør imens rygeost, kvark, salt og peber sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Lynstegte grøntsager

Skær ribberne ud af sølvbeden. Skær ribberne i ca. 3 cm lange strimler og den grønne bladdel i tynde strimler. Lad smørret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartofler, squash, blomkål, ribber og salt i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og tilsæt den grønne bladdel. Vend godt rundt og smag til.

Tip

I stedet for sølvbede - eller bladbede, som den også kaldes - kan man bruge friske spinatblade.

Stegetid

Ca. 1½ time ved 200°.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 21320 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 39 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Til denne lækre, sommerret vil en hvidvin på sauvignon blanc-druen være perfekt - fx en sancerre eller en pouilly-fumé. Server ved 8-10 grader Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges