Urtefyldte fisk

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

45 min

Tamarindpastaen giver en syrlig og spændende smag til den ovnbagte fisk.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl grofthakkede krydderurter, fx koriander, persille og dild
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 1 dl grofthakkede valnøddekerner
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk ostindisk karry
  • ½ spsk tamarindpasta
  • 1 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 4 små regnbueørreder (ca. 1 kg)

Pynt

  • citron (usprøjtet) i skiver
  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 320 g basmatiris eller luftige urteris - se link

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland krydderurter, hvidløg, valnødder, citronsaft, karry, tamarind og salt sammen. Rens ørrederne, klip finnerne af og fordel fyldet i bugen. Læg fiskene i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm). Skær 4-5 snit i skindet på hver fisk og fordel smørret over dem. Drys med 1 tsk groft salt og steg de fyldte ørreder midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret fiskene på et fad sammen med citronskiver og persille. Server straks sammen med ris.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: