Urteomelet
30 min

Urteomelet

En omelet med tranebær og masser af krydderurter. Smager godt kold som varm.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Urteomelet

En omelet med tranebær og masser af krydderurter. Smager godt kold som varm.

Antal portioner
  • 5 æg
  • 3 spsk mælk
  • 5 dl grofthakkede krydderurter, fx persille, koriander og purløg
  • ½ dl grofthakkede valnøddekerner
  • ½ dl tørrede tranebær eller berberis
  • ½ tsk grillkrydderi
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Pynt

  • valnøddekerner
  • tørrede tranebær eller berberis

Hertil

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Pisk æg, mælk godt sammen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Lad smørret blive gyldent i en pande og hæld æggeblandingen på. Steg omeletten ved svag varme til jævn varme i ca. 5 min - eller til den begynder at stivne. Rør forsigtigt i omeletten et par gange. Vend omeletten ud på et stort fladt grydelåg og llad den glide tilbage i panden. Steg den i yderligere ca. 2 min.

Pynt med valnødder og tørrede bær og server straks sammen med ristet rugbrød.

Tip

I stedet for at vende omeletten ud på et låg, kan du dele den i 4 "lagkagestykker" og vende et stykke ad gangen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 50 %
Print