Urteomelet

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

En omelet med tranebær og masser af krydderurter. Smager godt kold som varm.

Ingredienser

Antal portioner

  • 5 æg
  • 3 spsk mælk
  • 5 dl grofthakkede krydderurter, fx persille, koriander og purløg
  • ½ dl grofthakkede valnøddekerner
  • ½ dl tørrede tranebær eller berberis
  • ½ tsk grillkrydderi
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Pynt

  • valnøddekerne
  • tørret tranebær eller berberis

Hertil

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg, mælk godt sammen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Lad smørret blive gyldent i en pande og hæld æggeblandingen på. Steg omeletten ved svag varme til jævn varme i ca. 5 min - eller til den begynder at stivne. Rør forsigtigt i omeletten et par gange. Vend omeletten ud på et stort fladt grydelåg og llad den glide tilbage i panden. Steg den i yderligere ca. 2 min.

Pynt med valnødder og tørrede bær og server straks sammen med ristet rugbrød.

Tip

I stedet for at vende omeletten ud på et låg, kan du dele den i 4 "lagkagestykker" og vende et stykke ad gangen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: