Valnøddekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Valnøddekagerne er særlig gode til frugt på dessertbordet.

Ingredienser

3 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 75 g grofthakkede valnøddekerner (ca. 2 dl)
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 175 g blødt smør
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland nødder, mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til det ligner revet ost. Tilsæt citronsaft og saml hurtigt dejen. Del dejen i 2 og rul hver portion til 2 ruller (a ca. 30 cm). Lad rullerne hvile tildækkede i køleskabet i ca. 1 time. Skær hver rulle ud i ca. 15 stykker - læg dem på plader med bagepapir og bag dem, en plade ad gangen, midt i ovnen. Lad kagerne køle af - drys dem med lidt flormelis ved serveringen.

Bagetid

12 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: