Valnøddekager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Valnøddekagerne er særlig gode til frugt på dessertbordet.

Ingredienser

3 kager pr. person

Opskriften gælder for 10 personer

  • 75 g grofthakkede valnøddekerner (ca. 2 dl)
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 175 g blødt smør
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland nødder, mel og sukker i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til det ligner revet ost. Tilsæt citronsaft og saml hurtigt dejen. Del dejen i 2 og rul hver portion til 2 ruller (a ca. 30 cm). Lad rullerne hvile tildækkede i køleskabet i ca. 1 time. Skær hver rulle ud i ca. 15 stykker - læg dem på plader med bagepapir og bag dem, en plade ad gangen, midt i ovnen. Lad kagerne køle af - drys dem med lidt flormelis ved serveringen.

Bagetid

12 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: