Valnøddemarengs

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

Fantastisk flot og lækker marengstærte med yoghurtskum og friske jordbær.

Ingredienser

8 personer pr. tærte

Antal portioner
  • 3 æggehvider
  • ½ tsk presset friskpresset citronsaft
  • 1½ dl sukker
  • 1 dl grofthakkede valnøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æggehvider og citronsaft stift. Pisk sukker i - lidt ad gangen. Smør de piskede æggehvider på en plade med bagepapir (ca. 30 cm i diameter). Drys nødderne over. Bag marengsen midt i ovnen. Sluk for ovnen og lad marengsen stå et par timer.

Pisk fløden. Rør yoghurt og flormelis i. Fordel fløden på marengsen. Halver jordbærrene og fordel dem på kagen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 150° - traditionel ovn.

Tip

Du kan bruge solsikkekerner i stedet for valnødder.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde: