Vandbakkelser med lakserogn

Bedømmelse

(10 vurderinger)

1 timer

Små luftige vandbakkelser med et cremet fyld af flødeost og lakserogn.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 5 spsk hvedemel
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 æg

Fyld

  • 75 g Buko® Naturel Naturel
  • evt. mælk
  • 50 g lakserogn
  • 1 tsk hakket frisk dild
  • 1/8 tsk cayennepeber
  • ½ tsk groft salt
  • 250 g grønne asparges i halve
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ liter fintstrimlet icebergsalat

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og smør i kog i en gryde. Tilsæt mel og salt. Rør dejen godt til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af. Pisk ægget let sammen og rør det i dejen lidt efter lidt. Sæt med 2 skeer 12 små boller på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovnlågen de første 20 min. af bagetiden, da de kan falde sammen.

Fyld

Rør evt. osten blød med mælk. Tilsæt dild, salt og cayennepeber. Vend lakserognen i. Stil fyldet tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Kom aspargeserne i kogende vand tilsat salt og kog dem i 2-3 min. Lad dem dryppe af. Flæk vandbakkelserne og kom fyldet i. Anret dem på 6 portionstallerkener med icebergsalat og asparges.

Tips

Retten kan serveres som frokost til 4 personer. I stedet for lakserogn kan anvendes ufarvet kaviar, udelad da salt.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Frysetip

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 64 %

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

En tør hvidvin på sauvignon blanc-druen vil passe perfekt til disse fyldte vandbakkelser, men den skal helst være europæisk fx en sancerre Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummer