Vaniljebudding med likørsirup

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Denne dessert er god hvis du har travlt da den med fordel kan tilberedes dagen i forvejen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

Likørsirup

  • 1½ dl kirsebærlikør, fx cherry heering
  • ¾ dl sukker

Pynt

  • hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom madlavningsfløde, vaniljekorn og -stang i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Fjern vaniljestangen og hæld mælkeblandingen i æggesnapsen under piskning og kom det tilbage i gryden. Varm blandingen op under omrøring - den må ikke koge. Fjern gryden fra varmen. Tag husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved. Kom det i æggeblandingen og smelt det under omrøring. Stil æggeblandingen tildækket i køleskabet i ca. 45 min., eller til der kan trækkes streger - rør af og til.

Likørsirup

Kom likør og sukker i en lille tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og uden låg til der er ca. 1¼ dl tilbage. Stil siruppen i køleskabet og lad den køle let af.

Pisk fløden til et let skum og vend den i æggeblandingen. Kom hindbær og 4 spsk likørsirup i 4 glas (a ca. 2 dl). Fordel vaniljebuddingen i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Ved serveringen

Stil de 4 glas med vaniljebudding på tallerkener, læg lidt hindbær ved og dryp med sirup.

Tip

Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 3 blade husblas.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 68 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Kirsebær Frederiksdal, Danmark

Luksusvin til denne lækre dessert ville være en sød, dansk kirsebærvin, fx fra Frederiksdal. Alternativt vil en hvid dessertvin på muscat-druen og fungere godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan

Andre gode forslag