Vaniljebudding med likørsirup
60+ min

Vaniljebudding med likørsirup

Denne dessert er god hvis du har travlt da den med fordel kan tilberedes dagen i forvejen.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vaniljebudding med likørsirup

Denne dessert er god hvis du har travlt da den med fordel kan tilberedes dagen i forvejen.

Antal portioner

Likørsirup

  • 1½ dl kirsebærlikør, fx cherry heering
  • ¾ dl sukker

Pynt

  • hindbær

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom madlavningsfløde, vaniljekorn og -stang i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Fjern vaniljestangen og hæld mælkeblandingen i æggesnapsen under piskning og kom det tilbage i gryden. Varm blandingen op under omrøring - den må ikke koge. Fjern gryden fra varmen. Tag husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved. Kom det i æggeblandingen og smelt det under omrøring. Stil æggeblandingen tildækket i køleskabet i ca. 45 min., eller til der kan trækkes streger - rør af og til.

Likørsirup

Kom likør og sukker i en lille tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og uden låg til der er ca. 1¼ dl tilbage. Stil siruppen i køleskabet og lad den køle let af.

Pisk fløden til et let skum og vend den i æggeblandingen. Kom hindbær og 4 spsk likørsirup i 4 glas (a ca. 2 dl). Fordel vaniljebuddingen i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 3 timer.

Ved serveringen

Stil de 4 glas med vaniljebudding på tallerkener, læg lidt hindbær ved og dryp med sirup.

Tip

Desserten kan tilberedes dagen i forvejen - brug da kun 3 blade husblas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 68 %
Print

Vin match

Kirsebær Frederiksdal, Danmark

Luksusvin til denne lækre dessert ville være en sød, dansk kirsebærvin, fx fra Frederiksdal. Alternativt vil en hvid dessertvin på muscat-druen og fungere godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan