Varm frugtragout til svinekam
60+ min

Varm frugtragout til svinekam

En rigtig dejlig gæsteret, når man har lyst til at servere flæskesteg på en lidt anderleders måde.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm frugtragout til svinekam

En rigtig dejlig gæsteret, når man har lyst til at servere flæskesteg på en lidt anderleders måde.

Antal portioner
  • 1 svinekam med ridset svær (ca. 1,3 kg)
  • ½ tsk tørret salvie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Varm frugtragout

  • stegesky fra kødet og evt. vand, ca. 1¼ dl i alt
  • ½ tsk tørret salvie
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g halve grønne vindruer uden sten
  • 3 uskrællede æbler i små tykke skiver, fx elstar
  • 4 stilke bladselleri i skiver
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38%

Pynt

  • grofthakkede valnøddekerner

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Læg svinekammen i en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm). Knus salvien let og bland den med salt og peber. Gnid salviesaltet ned imellem sværene og på kødet. Hæld vandet ved svinekammen og steg den midt i ovnen. Dryp stegen med sky af og til. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 63°. Skær sværen af, læg den på en plade med bagepapir og steg videre i ovnen til sværen er sprød - hold imens kødet varmt.

Varm frugtragout

Kom skyen i en sauterpande. Tilsæt salvie, sukker, salt, peber, druer, æbler og bladselleri. Kog blandingen ved kraftig varme og under forsigtig omrøring i ca. 1 min. Tag panden af varmen og vend cremefraichen i sammen med eventuel sky fra stegen. Varm ragouten igennem og smag den til.

Tips

I stedet for svinekam kan man stege en skinkesteg med svær. Man kan også stege en nakkesteg med svær - ca. 2 timer ved 200°.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 23930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Tempranillo, garnacha Rioja, Spanien

Til denne lækre gæsteret vil en rød rioja crianza fungere rigtig godt. Men en god, hvid bourgogne ville også være dejlig til (server ved ca 10 grader) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar