Varm frugtragout til svinekam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

En rigtig dejlig gæsteret, når man har lyst til at servere flæskesteg på en lidt anderleders måde.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 svinekam med ridset svær (ca. 1.3 kg)
  • ½ tsk tørret salvie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl vand

Varm frugtragout

  • ½ tsk tørret salvie
  • 1 tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g halve grønne vindruer uden sten
  • 3 uskrællede æbler i små tykke skiver, fx elstar
  • 4 stilke bladselleri i skiver
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 38% Cremefraiche 38%

Pynt

  • grofthakkede valnøddekerne

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg svinekammen i en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm). Knus salvien let og bland den med salt og peber. Gnid salviesaltet ned imellem sværene og på kødet. Hæld vandet ved svinekammen og steg den midt i ovnen. Dryp stegen med sky af og til. Tag stegen ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 63°. Skær sværen af, læg den på en plade med bagepapir og steg videre i ovnen til sværen er sprød - hold imens kødet varmt.

Varm frugtragout

Kom skyen fra kødet og evt. lidt vand (ca. 1¼ dl i alt) i en sauterpande. Tilsæt salvie, sukker, salt, peber, druer, æbler og bladselleri. Kog blandingen ved kraftig varme og under forsigtig omrøring i ca. 1 min. Tag panden af varmen og vend cremefraichen i sammen med eventuel sky fra stegen. Varm ragouten igennem og smag den til.

Tips

I stedet for svinekam kan man stege en skinkesteg med svær. Man kan også stege en nakkesteg med svær - ca. 2 timer ved 200°.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Flæskesteg med sprød svær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 23930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 50 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo, garnacha Rioja, Spanien

Til denne lækre gæsteret vil en rød rioja crianza fungere rigtig godt. Men en god, hvid bourgogne ville også være dejlig til (server ved ca 10 grader) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til græskar