Varm gulerodscappuccino
30 min

Varm gulerodscappuccino

Et frisk alternativ til en cappuccino. Sjov, smuk og anderledes!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm gulerodscappuccino

Et frisk alternativ til en cappuccino. Sjov, smuk og anderledes!

Antal portioner
  • 1 gulerod i små stykker
  • ¼ rødløg i små stykker
  • 1¼ dl grøntsagsbouillon
  • 1½ dl iskold minimælk
  • 1 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • 4 tynde, små gulerødder med top

Fremgangsmåde:

Bring gulerod, løg og bouillon i kog i en lille gryde. Kog grøntsagerne under låg i ca. 15 min. eller til de er møre. Kom blandingen i en høj og smal skål og blend med en stavblender til blandingen er findelt. Hæld grøntsagsblandingen tilbage i gryden og tilsæt 1 dl minimælk, citronsaft, salt og peber. Bring blandingen i kog og smag til. Hæld gulerodscappuccinoen i et stort glas der tåler varme. Dæk med alufolie.

Skyl og tør stavblenderen. Kom resten af den iskolde mælk i en høj og smal skål og blend mælkedrikken til den er cremet og skummende. Fordel den cremede minimælk på gulerodscappuccinoen. Stik en gulerod i glasset som ske og server straks.

Tip

Minimælk kan også piskes skummende med en håndmixer - i så fald kan gulerodsblandingen pureeres gennem en sigte.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 9 %
Print