Varm karrysauce og kalkunschnitzeler
45 min

Varm karrysauce og kalkunschnitzeler

Æble, løg og mangochutney giver smag til den dejlige karrysauce. Den passer også fint til boller i karry (du kan evt. si saucen).
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm karrysauce og kalkunschnitzeler

Æble, løg og mangochutney giver smag til den dejlige karrysauce. Den passer også fint til boller i karry (du kan evt. si saucen).

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 kalkunschnitzler (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Varm karrysauce

  • 1 spsk hvedemel
  • ½ dl vand
  • 3 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 1 æble i meget små tern, fx coxorange
  • 2 spsk finthakket zittauerløg
  • 1½ spsk finthakket mild mangochutney
  • ½ tsk ostindisk karry
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 600 g dampet broccoli

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet gyldne i en pande og brun schnitzlerne ca. 1½ min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg schnitzlerne ca. 2 min. - vend dem 1-2 gange, mens de steges færdige. Drys schnitzlerne med salt og peber. Tag schnitzlerne op og hold dem varme.

Varm karrysauce

Rør mel og 1 spsk af vandet sammen i en tykbundet gryde. Rør resten af vandet og fraichen i. Tilsæt æble, løg, mangochutney og karry og varm saucen op under omrøring. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Tilsæt salt og peber og smag til.

Ved serveringen

Anret risene i et fad og læg schnitzlerne herpå. Server karrysaucen i en skål ved siden af.

Tips

Saucen kan fryses.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 19 %
Print