Varm krydret hvidvin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

30 min

Der er appelsinsaft, ingefær, kanel, nellike, og portvin i denne karakterfulde juledrik, der kan nydes som alternativ til gløgg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 tørret eller frisk ingefær
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 flaske halvtør hvidvin (ca. 7½ dl)
  • 1 dl hvid portvin

Tilbehør

  • appelsin i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand, appelsinsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin og portvin og bring det til kogepunktet. Lad den krydrede hvidvin trække i ca. 5 min. Smag til. Server den varme drik sammen med appelsinbåde.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 4650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 0 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 0 %
  • Alkohol: 56 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Halvtørre hvidvine: Vouvray, anjou, pinot blanc, oversøisk chardonnay, oversøisk chenin blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost