Varm krydret hvidvin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Der er appelsinsaft, ingefær, kanel, nellike, og portvin i denne karakterfulde juledrik, der kan nydes som alternativ til gløgg.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 tørret eller frisk ingefær
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 flaske halvtør hvidvin (ca. 7½ dl)
  • 1 dl hvid portvin

Tilbehør

  • appelsin i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand, appelsinsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin og portvin og bring det til kogepunktet. Lad den krydrede hvidvin trække i ca. 5 min. Smag til. Server den varme drik sammen med appelsinbåde.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 0 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 0 %
  • Alkohol: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Halvtørre hvidvine: Vouvray, anjou, pinot blanc, oversøisk chardonnay, oversøisk chenin blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost