Varm krydret hvidvin
30 min

Varm krydret hvidvin

Der er appelsinsaft, ingefær, kanel, nellike, og portvin i denne karakterfulde juledrik, der kan nydes som alternativ til gløgg.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm krydret hvidvin

Der er appelsinsaft, ingefær, kanel, nellike, og portvin i denne karakterfulde juledrik, der kan nydes som alternativ til gløgg.

Antal portioner
  • 2 dl vand
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 tørret eller frisk ingefær
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 2 hele nelliker
  • 1 flaske halvtør hvidvin (ca. 7½ dl)
  • 1 dl hvid portvin

Tilbehør

  • appelsiner i både

Fremgangsmåde:

Kom vand, appelsinsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt hvidvin og portvin og bring det til kogepunktet. Lad den krydrede hvidvin trække i ca. 5 min. Smag til. Server den varme drik sammen med appelsinbåde.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 0 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 0 %
  • Alkohol: 56 %
Print

Vin match

Chenin blanc Vouvray, Frankrig

Halvtørre hvidvine: Vouvray, anjou, pinot blanc, oversøisk chardonnay, oversøisk chenin blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost