Varm kvarkdessert med æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

1 timer

Virkelig nem og luftig æblekage. Server den lun med flødeskum - mums!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 750 g syrlige æbler, fx belle de boskoop
  • 600 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 3½ æggeblommer
  • 2 citroner (usprøjtede) - skallen heraf
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 3½ æggehvider

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne og fjern stilk og kernehuse. Skær æblerne i mindre stykker.

Rør kvark, æggeblommer, citronskal, citronsaft, sukker, bagepulver, hvedemel og æbler sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i blandingen. Kom dejen i et smurt ovnfast fad (a ca. 2½ liter). Bag kvarkdesserten midt i ovnen. Server den lun med koldt flødeskum.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: