Varm kvarkdessert med æbler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

1 timer

Virkelig nem og luftig æblekage. Server den lun med flødeskum - mums!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 750 g syrlige æbler, fx belle de boskoop
  • 600 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 3½ æggeblommer
  • 2 citroner (usprøjtede) - skallen heraf
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 3½ æggehvider

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne og fjern stilk og kernehuse. Skær æblerne i mindre stykker.

Rør kvark, æggeblommer, citronskal, citronsaft, sukker, bagepulver, hvedemel og æbler sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i blandingen. Kom dejen i et smurt ovnfast fad (a ca. 2½ liter). Bag kvarkdesserten midt i ovnen. Server den lun med koldt flødeskum.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: