Varm kvarkdessert med æbler

Bedømmelse

(10 vurderinger)

1 timer

Virkelig nem og luftig æblekage. Server den lun med flødeskum - mums!

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 750 g syrlige æbler, fx belle de boskoop
  • 600 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 3½ æggeblomme
  • 2 citroner - skallen heraf
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 90 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 3½ æggehvide

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl æblerne og fjern stilk og kernehuse. Skær æblerne i mindre stykker.

Rør kvark, æggeblommer, citronskal, citronsaft, sukker, bagepulver, hvedemel og æbler sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i blandingen. Kom dejen i et smurt ovnfast fad (a ca. 2½ liter). Bag kvarkdesserten midt i ovnen. Server den lun med koldt flødeskum.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 44 %

Kilde: