Varm rodfrugtsalat
45 min

Varm rodfrugtsalat

Bagte rodfrugter og grøntsager smager skønt og kan varieres i det uendelige.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm rodfrugtsalat

Bagte rodfrugter og grøntsager smager skønt og kan varieres i det uendelige.

Antal portioner

Appelsindressing

  • 3 rødløg
  • 3 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 små røde peberfrugter
  • 2 spsk smeltet smør
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk friske rosmarinblade
  • 1 dl grofthakkede peanuts

Pynt

  • friske rosmarinkviste og fintrevet appelsinskal

Fremgangsmåde:

Appelsindressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Rør appelsindressingen op og smag til.

Pil løget. Skræl gulerødder og pastinakker. Fjern kernerne fra peberfrugterne. Skær alle grøntsagerne i grove stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Bland smørret med hvidløg, salt, peber og rosmarin og hæld det over grøntsagerne. Vend rundt og bag grøntsagerne midt i ovnen.

Anret grøntsagerne i et fad og drys med peanuts. Server appelsindressingen til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4310 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 46 %
Print