Varm tomatsauce
30 min

Varm tomatsauce

Tomatsaucen smager dejligt til pasta. Kan også bruges til kødboller i tomatsauce serveret med ris til.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varm tomatsauce

Tomatsaucen smager dejligt til pasta. Kan også bruges til kødboller i tomatsauce serveret med ris til.

Antal portioner
  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 2 tsk hvedemel
  • 25 g smør
  • 3 hakkede rødløg
  • 1 grofthakket tomat
  • 1½ spsk koncentreret tomatpuré
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Rør cremefraiche sammen med mel i en skål. Lad smørret smelte ved kraftig varme i en gryde, men uden at det bruner. Svits rødløg under omrøring til de er "klare". Tilsæt tomat, tomatpuré og basilikum og svits det med i ca. 1 min. Hæld bouillon ved og bring saucen i kog. Tilsæt fraichejævningen under omrøring og kog saucen ved jævn varme i ca. 3 min. Smag saucen til med salt og peber.

Tips

Tomatsaucen smager dejligt til pasta.

Kan også bruges til kødboller i tomatsauce serveret med ris til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 69 %
Print