Varme choko-shots med flødelåg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(105 vurderinger)

30 min

Fyldige shots med lidt syltet ingefær og tabasco, en skøn kontrast mellem koldt og varmt, mildt og stærkt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 spsk vand
  • 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 1½ spsk sukker
  • ½ kugle sød syltet ingefær i skiver
  • 2 tsk lage fra de syltede ingefær
  • 2 dl letmælk
  • 10 dråber tabascosauce
  • 2 skiver mørk pålægschokolade (ca. 57% kakao)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Kaffefløde 9% - iskold Kaffefløde 9%

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom vand, hakket chokolade og sukker i en tykbundet gryde. Lad det smelte ved svag varme og under omrøring. Tilsæt ingefær, ingefærlage og mælk. Bring chokoladen i kog og tag den af varmen. Tilsæt tabasco. Fordel straks drikken i 4 små varme glas. Læg et halvt stykke pålægschokolade på toppen og hæld forsigtigt den iskolde fløde ovenpå som et låg - hæld over bagsiden af en ske. Server straks.

Tip

Stil fløden i fryseren i ca. ½ time - så den bliver iskold.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 3090 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: