Varme choko-shots med flødelåg
30 min

Varme choko-shots med flødelåg

Fyldige shots med lidt syltet ingefær og tabasco, en skøn kontrast mellem koldt og varmt, mildt og stærkt.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varme choko-shots med flødelåg

Fyldige shots med lidt syltet ingefær og tabasco, en skøn kontrast mellem koldt og varmt, mildt og stærkt.

Antal portioner
  • 2 spsk vand
  • 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 1½ spsk sukker
  • ½ kugle sød syltet ingefær i skiver
  • 2 tsk syltet ingefær
  • 2 dl letmælk
  • 10 dråber tabascosauce
  • 2 mørk pålægschokolade (ca. 57% kakao)
  • 1½ dl Karolines Køkken® Kaffefløde 9% - iskold

Fremgangsmåde:

Kom vand, hakket chokolade og sukker i en tykbundet gryde. Lad det smelte ved svag varme og under omrøring. Tilsæt ingefær, ingefærlage og mælk. Bring chokoladen i kog og tag den af varmen. Tilsæt tabasco. Fordel straks drikken i 4 små varme glas. Læg et halvt stykke pålægschokolade på toppen og hæld forsigtigt den iskolde fløde ovenpå som et låg - hæld over bagsiden af en ske. Server straks.

Tip

Stil fløden i fryseren i ca. ½ time - så den bliver iskold.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3090 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 42 %
Print