Varmrøget lakserillettes og fennikelsalat
60+ min

Varmrøget lakserillettes og fennikelsalat

De sprøde fenikelskiver giver bid og friskhed til den røgede laks og er en perfekt forret.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Varmrøget lakserillettes og fennikelsalat

De sprøde fenikelskiver giver bid og friskhed til den røgede laks og er en perfekt forret.

Antal portioner
  • 400 g varm røget ørred eller laks, uden skind og ben
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 dl klippet frisk purløg
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • ¼ g groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Fennikesalat

  • 1 lille fennikel
  • 1 tsk brun farin eller moscovado sukker
  • 1½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle ben fra laksekødet og pluk det i mindre bidder. Bland løg, purløg, sennep, citronsaft, fraiche, salt og peber i en skål og vend forsigtigt laks heri - det må ikke blive for blødt. Smag lakserilletten til og fordel den i 4 små skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet indtil serveringen.

Snit fenniklen i så tynde skiver, på tværs af fibrene, som du kan. Bland farin, sennep, citronsaft, salt og peber og vend fennikelskiverne heri. Mariner fennikelskiverne i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Vend lakserilletterne ud på tallerkener og kom marineret fennikel på toppen og server sammen med brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 41 %
Print