Varmrøget lakserillettes og fennikelsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

60+ min

De sprøde fenikelskiver giver bid og friskhed til den røgede laks og er en perfekt forret.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g varm røget ørred eller laks, uden skind og ben
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 dl klippet frisk purløg
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • ¼ g groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Fennikesalat

  • 1 lille fennikel
  • 1 tsk brun farin eller moscovado sukker
  • 1½ tsk dijonsennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle ben fra laksekødet og pluk det i mindre bidder. Bland løg, purløg, sennep, citronsaft, fraiche, salt og peber i en skål og vend forsigtigt laks heri - det må ikke blive for blødt. Smag lakserilletten til og fordel den i 4 små skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet indtil serveringen.

Snit fenniklen i så tynde skiver, på tværs af fibrene, som du kan. Bland farin, sennep, citronsaft, salt og peber og vend fennikelskiverne heri. Mariner fennikelskiverne i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Vend lakserilletterne ud på tallerkener og kom marineret fennikel på toppen og server sammen med brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 41 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: