Varmrøget lakserillettes og fennikelsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

De sprøde fenikelskiver giver bid og friskhed til den røgede laks og er en perfekt forret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g varm røget ørred eller laks, uden skind og ben
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 dl klippet frisk purløg
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 2 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18% Cremefraiche 18%
  • ¼ g groft salt
  • friskkværnet peber
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Fennikesalat

  • 1 lille fennikel
  • 1 tsk brun farin eller moscovado sukker
  • 1 spsk grov sennep
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • friskpresset citronsaft

Tilbehør

  • 200 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelle ben fra laksekødet og pluk det i mindre bidder. Bland løg, purløg, sennep, citronsaft, fraiche, salt og peber i en skål og vend forsigtigt laks heri - det må ikke blive for blødt. Smag lakserilletten til og fordel den i 4 små skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet indtil serveringen.

Snit fenniklen i så tynde skiver, på tværs af fibrene, som du kan. Bland farin, sennep, citronsaft, salt og peber og vend fennikelskiverne heri. Mariner fennikelskiverne i mindst 1 time. Smag til.

Ved serveringen

Vend lakserilletterne ud på tallerkener og kom marineret fennikel på toppen og server sammen med brød.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: