Vårsild og kålsalat med wasabi

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Høstsilden som kan fås i efteråret er også fin til denne ret.

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g groft knækbrød (3-6 skiver)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 hele dobbelt sildefileter
  • 25 g smør

Kålsalat med wasabi

  • 1¼ dl kærnemælk
  • ½ tsk wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
  • 1 spsk æblegelé
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g fintstrimlet spidskål eller hvidkål
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • æblegelé

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg knækbrødet i en frysepose og knus det med en kagerulle. Kom det knuste knækbrød i en dyb tallerken og bland det med salt og peber. Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og vend dem i knækbrødsraspen - pres raspen godt fast. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af sildene, ca. 2 min. på hver side. Læg de brunede sild på en plade med bagepapir og brun resten. Bag sildefileterne færdige midt i ovnen.

Kålsalat

Rør imens kærnemælk, wasabi, gelé, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Bland spidskål og ærter i en skål, vend dressingen i og smag til.

Tip

Høstsilden som kan fås i efteråret er også fin til denne ret.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: