Vårsild og kålsalat med wasabi
45 min

Vårsild og kålsalat med wasabi

Høstsilden som kan fås i efteråret er også fin til denne ret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vårsild og kålsalat med wasabi

Høstsilden som kan fås i efteråret er også fin til denne ret.

Antal portioner
  • 75 g groft knækbrød (3-6 skiver)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 hele sildefileter
  • 25 g smør

Kålsalat med wasabi

  • 1¼ dl kærnemælk
  • ½ tsk wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
  • 1 spsk æblegelé
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g fintstrimlet spidskål eller hvidkål
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • æblegelé

Fremgangsmåde:

Læg knækbrødet i en plastikpose egnet til madvarer og knus det med en kagerulle. Kom det knuste knækbrød i en dyb tallerken og bland det med salt og peber. Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og vend dem i knækbrødsraspen - pres raspen godt fast. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af sildene, ca. 2 min. på hver side. Læg de brunede sild på en plade med bagepapir og brun resten. Bag sildefileterne færdige midt i ovnen.

Kålsalat

Rør imens kærnemælk, wasabi, gelé, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Bland spidskål og ærter i en skål, vend dressingen i og smag til.

Tip

Høstsilden som kan fås i efteråret er også fin til denne ret.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %
Print