Vårsild og kålsalat med wasabi

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Høstsilden som kan fås i efteråret er også fin til denne ret.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 75 g groft knækbrød (3-6 skiver)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 hele dobbelt sildefileter
  • 25 g smør

Kålsalat med wasabi

  • 1¼ dl kærnemælk
  • ½ tsk wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
  • 1 spsk æblegelé
  • 1¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g fintstrimlet spidskål eller hvidkål
  • 300 g optøede, frosne ekstrafine ærter

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • æblegelé

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg knækbrødet i en frysepose og knus det med en kagerulle. Kom det knuste knækbrød i en dyb tallerken og bland det med salt og peber. Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og vend dem i knækbrødsraspen - pres raspen godt fast. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Brun halvdelen af sildene, ca. 2 min. på hver side. Læg de brunede sild på en plade med bagepapir og brun resten. Bag sildefileterne færdige midt i ovnen.

Kålsalat

Rør imens kærnemælk, wasabi, gelé, salt og peber sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Bland spidskål og ærter i en skål, vend dressingen i og smag til.

Tip

Høstsilden som kan fås i efteråret er også fin til denne ret.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. Der findes flere metoder, men denne kan bruges i mange af vores opskrifter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 29 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag