Vegetarisk grøntsagsgryde med skyr og garam masala
30 min

Vegetarisk grøntsagsgryde med skyr og garam masala

Lav din egen Garam masala - det er hurtigt og smagen er fantastisk. Brug Garam masala som her i en vegetarisk gryderet eller andre indisk inspirerede retter.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vegetarisk grøntsagsgryde med skyr og garam masala

Lav din egen Garam masala - det er hurtigt og smagen er fantastisk. Brug Garam masala som her i en vegetarisk gryderet eller andre indisk inspirerede retter.

Antal portioner

Hjemmelavet garam masala

  • 2 spsk korianderfrø
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 10 hele kardemommefrø
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 10 sorte peberkorn
  • 6 hele nelliker

Vegetarisk grøntsagsgryde

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk hjemmelavet garam masala
  • 225 g rensede champignoner i tynde skiver
  • 1 grøn peberfrugt i tynde strimler
  • 300 g haricots verts i mindre stykker
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk groft salt
  • 4 hårdkogte æg i halve
  • ½ dl hakkede friske mynteblade

Tilbehør

  • 240 g brød, fx naan
  • 125 g mild mangochutney

Fremgangsmåde:

Hjemmelavet garam masala

Rist alle krydderierne i en pande ved jævn varme i ca. 3 min. - indtil der breder sig en liflig duft. Stød krydderierne i en morter eller kværn til fint pulver. Opbevar masalaen i et tætlukket glas.

Vegetarisk grøntsagsgryde

Lad fedtstoffet blive varmt i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits løg i ca. 2 min. Tilsæt garam masala og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt champignon, peberfrugt, bønner, bouillon, gurkemeje og salt og lad retten simre ved jævn varme og under låg i ca. 8 min.

Rør det syrnede produkt og majsstivelse godt sammen og tilsæt det til retten sammen med tomater. Varm retten godt igennem under omrøring og smag til. Del æggene og anret dem på de varme grøntsager. Drys med mynte.

Server retten rygende varm sammen med ristet brød og mangochutney.

Tips

Garam masala kan holde sig i ca. 3 måneder i tætsluttende beholder. Det er en oplagt lille værtindegave.

I stedet for hjemmelavet garam masala kan du købe en færdig udgave.

Du kan bruge frosne bønner i stedet for friske.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,4 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 24 %
Print