
&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=055b2fa6)
Vegetarisk grøntsagsgryde med yoghurt og garam masala
30 min
Lav din egen Garam masala - det er hurtigt og smagen er fantastisk. Brug Garam masala som her i en vegetarisk gryderet eller andre indisk inspirerede retter.
Ingredienser
Antal portioner
Hjemmelavet garam masala
- 2 spsk korianderfrø
- 1 spsk stødt spidskommen
- 10 hele kardemommefrø
- 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
- 10 sorte peberkorn
- 6 hele nelliker
Vegetarisk grøntsagsgryde
- 2 spsk olivenolie
- 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
- 2 spsk hjemmelavet garam masala
- 225 g rensede champignoner i tynde skiver
- 1 grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 125 g)
- 300 g haricots verts i mindre stykker
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk groft salt
-
2 dl Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
- 1 tsk majsstivelse, fx maizena
- 4 tomater i både
- 4 hårdkogte æg i halve
- ½ dl hakkede friske mynteblade
Tilbehør
- 240 g brød, fx naan
- 125 g mild mangochutney
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Hjemmelavet garam masala
Rist alle krydderierne i en pande ved jævn varme i ca. 3 min. - indtil der breder sig en liflig duft. Stød krydderierne i en morter eller kværn til fint pulver. Opbevar masalaen i et tætlukket glas.
Vegetarisk grøntsagsgryde
Lad fedtstoffet blive varmt i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits løg i ca. 2 min. Tilsæt garam masala og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt champignon, peberfrugt, bønner, bouillon, gurkemeje og salt og lad retten simre ved jævn varme og under låg i ca. 8 min.
Rør yoghurt og majsstivelse godt sammen og tilsæt det til retten sammen med tomater. Varm retten godt igennem under omrøring og smag til. Del æggene og anret dem på de varme grøntsager. Drys med mynte.
Server retten rygende varm sammen med ristet brød og mangochutney.
Tips
Garam masala kan holde sig i ca. 3 måneder i tætsluttende beholder.
Tips
Du kan bruge frosne bønner i stedet for friske.
Sådan koger du æg
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 9460 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 62,4 g
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 56 %
- Fedt: 30 %
Tips
Garam masala kan holde sig i ca. 3 måneder i tætsluttende beholder.
Tips
Du kan bruge frosne bønner i stedet for friske.