Vegetarisk grøntsagsgryde med yoghurt og garam masala

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

30 min

Lav din egen Garam masala - det er hurtigt og smagen er fantastisk. Brug Garam masala som her i en vegetarisk gryderet eller andre indisk inspirerede retter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Hjemmelavet garam masala

  • 2 spsk korianderfrø
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 10 hele kardemommefrø
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 10 sorte peberkorn
  • 6 hele nelliker

Vegetarisk grøntsagsgryde

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 2 spsk hjemmelavet garam masala
  • 225 g rensede champignoner i tynde skiver
  • 1 grøn peberfrugt i tynde strimler (ca. 125 g)
  • 300 g haricots verts i mindre stykker
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk groft salt
  • 4 hårdkogte æg i halve
  • ½ dl hakkede friske mynteblade

Tilbehør

  • 240 g brød, fx naan
  • 125 g mild mangochutney

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Hjemmelavet garam masala

Rist alle krydderierne i en pande ved jævn varme i ca. 3 min. - indtil der breder sig en liflig duft. Stød krydderierne i en morter eller kværn til fint pulver. Opbevar masalaen i et tætlukket glas.

Vegetarisk grøntsagsgryde

Lad fedtstoffet blive varmt i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits løg i ca. 2 min. Tilsæt garam masala og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt champignon, peberfrugt, bønner, bouillon, gurkemeje og salt og lad retten simre ved jævn varme og under låg i ca. 8 min.

Rør yoghurt og majsstivelse godt sammen og tilsæt det til retten sammen med tomater. Varm retten godt igennem under omrøring og smag til. Del æggene og anret dem på de varme grøntsager. Drys med mynte.

Server retten rygende varm sammen med ristet brød og mangochutney.

Tips

Garam masala kan holde sig i ca. 3 måneder i tætsluttende beholder.

Tips

Du kan bruge frosne bønner i stedet for friske.

Sådan koger du æg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 62,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag