Vermouthsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

En lys sauce med hvidvin, der smager fantastisk til lyst kød, fisk og kylling

Ingredienser

Antal portioner

Hertil

  • 600 g stegt kød eller fisk, fx laksefilet eller knurhanefilet
  • 1 kg kartofler
  • 500 g dampet kinakål

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt vermouth og kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt cremefraiche, limesaft, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag vermouthsaucen til. Bliver saucen for tyk, kan man tilsætte lidt vand.

Tip

Vermouthsaucen smager også dejligt til lyst fjerkræ.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 3 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: