Victoriafisk og tabbouleh på perlerug
1 timer

Victoriafisk og tabbouleh på perlerug

Den grove salat er både sprød, blød og syrlig og går godt til den krydrede fisk. mmm - velbekomme!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Victoriafisk og tabbouleh på perlerug

Den grove salat er både sprød, blød og syrlig og går godt til den krydrede fisk. mmm - velbekomme!

Antal portioner

Tabbouleh

  • 4 dl perlerug
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 finthakkede tomater uden kerner
  • ½ agurk i små tern
  • 100 g syltede drueagurker i små tern
  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 dl finthakkede friske korianderblade
  • ¾ dl friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g filet af victoriafisk - uden skind
  • 10 g smør
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Tabbouleh

Skyl perlerugen godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog perlerugen ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad rugen trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Bland tomater, agurk og de øvrige ingredienser sammen med den kogte perlerug. Stil tabboulehen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rens og tør fisken. Lad smørret blive gyldent i en pande og tilsæt chilien. Krydr fisken med salt og steg den ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side. Steg fisken færdig ved jævn varme i ca. 10 min. - vend af og til. Tag fisken af og hold den varm.

Anret fisken på tabboulehen og server straks sammen med iskold fraiche.

Tip

I stedet for victoriafisk kan du bruge en anden hvid fast fisk, fx havtaske.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 48,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 28 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Her vil en riesling fra Mosel fungere rigtig godt. Sødme er godt til chili, så find gerne en kabinett feinherb. Hvis du ikke vil have sødme, skal den hedde trocken Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad