Vild rissalat med røget mørbrad
45 min

Vild rissalat med røget mørbrad

En fyldig rissalat med grønne grøntsager og sursød dressing.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vild rissalat med røget mørbrad

En fyldig rissalat med grønne grøntsager og sursød dressing.

Antal portioner
  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 250 g vilde ris (ca. 5 dl)
  • 1 dl strimlede friske basilikumblade
  • 1 dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk hvid balsamicoeddike
  • ½ tsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 agurk i stave
  • 2 grønne peberfrugter i tynde strimler
  • 250 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 200 g røget mørbrad i strimler

Tilbehør

  • 240 g lune grove naanbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 35 min. Hæld vandet fra risene og damp dem tørre.

Bland basilikum, fraiche, olie, eddike, sukker, salt og peber i de lune ris. Vend derefter grøntsager og røget mørbrad i salaten.

Server rissalaten lun eller kold sammen med lune naanbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 18 %
Print