Vores Go´morgengrød med skovbær og skyr
30 min

Vores Go´morgengrød med skovbær og skyr

Vores favoritgrød! De mørke bær, den iskolde skyr og rå lakrids går bare virkelig godt sammen med den lune grød. De hele speltkorn giver grøden bid, men har du travlt, kan grøden sagtens koges kun på flager.
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vores Go´morgengrød med skovbær og skyr

Vores favoritgrød! De mørke bær, den iskolde skyr og rå lakrids går bare virkelig godt sammen med den lune grød. De hele speltkorn giver grøden bid, men har du travlt, kan grøden sagtens koges kun på flager.

Antal portioner

Skovbærkompot

  • 100 g frosne skovbær
  • ½ spsk vand
  • 1 spsk sukker

Speltgrød

  • 4 dl mælk
  • ¾ dl parboiled spelt (ca. 50 g)
  • 1½ dl speltflager (ca. 50 g)
  • 1 knivspids groft salt

Fremgangsmåde:

Skovbærkompot

Kom bær, vand og sukker i en lille gryde. Kog blandingen i ca. 3 min. ved jævn varme indtil bærrene begynder at koge lidt ud. Tag kompotten af varmen.

Speltgrød

Kom mælk og speltkerner i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - rør af og til. Tilsæt speltflager og salt og kog i yderligere 5 min. under omrøring. Smag til. Sluk for varmen og lad grøden trække i 5 min.

Anret grøden i små skåle og fordel bærkompot, skyr, mandler og lakridspulver på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 14 %
Print