Wienerbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Wienerbrød er en klassiker på det danske kagebord! I denne opskrift har vi fyldt det sprøde wienerbrød med en lækker vaniljecreme.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 stk

Kagecreme

  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 vaniljestang - kornene heraf

Wienerbrød

  • ½ liter mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • 400 g koldt smør
  • smeltet smør til pensling

Glasur

  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 1 spsk vand
  • evt. kakaopulver

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kagecreme

Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af mindst ½ time - rør af og til.

Wienerbrød

Rør mælk, æg, sukker, gær og kardemomme sammen med ca. ⅔ af melet. Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. ½ cm - brug resten af melet til udrulning. Skær smørret i tynde skiver, og fordel skiverne på ⅔ af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, således at den del, der er uden fedtstof, foldes først ind og derefter foldes dejen sammen på den anden led. Rul dejen ud igen og fold den på samme måde 2 gange - dog uden smør. Således får du 27 lag. Rul dejen til en firkant på ca. 40 x 50 cm og skær dejen ud i 12 stykker (ca. 10 x 10 cm). Saml dejen ved at folde de 4 hjørner ind mod midten. Læg 1 spsk afkølet kagecreme på hvert stykke. Stil stykkerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve et lunt sted i ca. ½ time.

Pensl med smeltet smør og bag wienerbrødene midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Glasur

Rør flormelis, vand og evt. kakao sammen og fordel glasuren på wienerbrødene.

Bagetid

10-12 min. ved 250° - traditionel ovn.

Frysetips

Kom de ubagte wienerbrødsstykker i fryseren på bagepladerne inden hævning. Lad dem tø ved stuetemperatur i 2-3 timer og bag dem herefter.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 24180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag