Wienerbrød - Opskrifter - Arla

Wienerbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Wienerbrød er en klassiker på det danske kagebord! I denne opskrift har vi fyldt det sprøde wienerbrød med en lækker vaniljecreme.

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 stk

Kagecreme

  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 vaniljestang - kornene heraf

Wienerbrød

  • ½ liter mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 500 g hvedemel
  • 400 g koldt smør
  • smeltet smør til pensling

Glasur

  • 50 g flormelis (ca. 1 dl)
  • 1 spsk vand
  • evt. kakao

Sådan gør du

Sådan gør du

Kagecreme

Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af mindst ½ time - rør af og til.

Wienerbrød

Rør mælk, æg, sukker, gær og kardemomme sammen med ca. ⅔ af melet. Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. ½ cm - brug resten af melet til udrulning. Skær smørret i tynde skiver, og fordel skiverne på ⅔ af dejen. Fold dejen sammen i 3 lag, således at den del, der er uden fedtstof, foldes først ind og derefter foldes dejen sammen på den anden led. Rul dejen ud igen og fold den på samme måde 2 gange - dog uden smør. Således får du 27 lag. Rul dejen til en firkant på ca. 40 x 50 cm og skær dejen ud i 12 stykker (ca. 10 x 10 cm). Saml dejen ved at folde de 4 hjørner ind mod midten. Læg 1 spsk afkølet kagecreme på hvert stykke. Stil stykkerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve et lunt sted i ca. ½ time.

Pensl med smeltet smør og bag wienerbrødene midt i ovnen til de er gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

Glasur

Rør flormelis, vand og evt. kakao sammen og fordel glasuren på wienerbrødene.

Bagetid

10-12 min. ved 250° - traditionel ovn.

Frysetips

Kom de ubagte wienerbrødsstykker i fryseren på bagepladerne inden hævning. Lad dem tø ved stuetemperatur i 2-3 timer og bag dem herefter.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: