Wok med æble og hvidkål
30 min
Nøglehulsmærket opskrift

Wok med æble og hvidkål

En frisk og let wokret, som tilmed er hurtig at lave.
Nøglehulsmærket opskrift
30 min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med æble og hvidkål

Nøglehulsmærket opskrift

En frisk og let wokret, som tilmed er hurtig at lave.

Antal portioner

Sennepsdressing

  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter vand
  • 2½ tsk groft salt
  • 1 spsk rapsolie
  • 300 g skinke- eller wokstrimler
  • 400 g snittet hvidkål
  • 2 røde æbler i både, fx jonagored
  • 75 g rosiner
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 liter renset rucolasalat
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Sennepsdressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter ca. 2 min. under omrøring, er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Lad dem dryppe af i en sigte.

Lad wokken blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Kom halvdelen af olien i og steg kødet i ca. 1 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og svits hvidkål og æbler i ca. 1 min. Kom kødet tilbage i wokken sammen med rosiner, eddike, rucola (gem lidt til pynt), peber og de afdryppede nudler. Vend godt rundt og smag til. Server straks med sennepsdressingen til.

Tip

Er rosinerne tørre, er det en god idé at overhælde dem med kogende vand, inden de kommer i wokken.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,8 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 14 %
Print