Wok med kartofler og svampe
45 min

Wok med kartofler og svampe

Wok med kartofler det er anderledes....men det er ikke så tosset endda.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Wok med kartofler og svampe

Wok med kartofler det er anderledes....men det er ikke så tosset endda.

Antal portioner
  • 1 kg små, faste kartofler
  • ¾ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 2½ spsk rapsolie
  • ¾ tsk groft salt
  • 300 g wokstrimler af okseklump
  • 225 g robuste svampe, fx champignoner eller kejserhatte - i skiver
  • 225 g lette svampe, fx østershatte eller bøgehatte - hele eller i strimler
  • 5 forårsløg i lange strimler
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • friskkværnet peber
  • 200 g Cheasy® Salatost i tern 3% - afdryppet
  • 100 g renset feldsalat i buketter

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne grundigt, del i halve og kom dem i kogende vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.

Lad wokken blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Tilsæt 1 spsk af olien, kartofler og salt og steg i ca. 6 min. - rør af og til. Tag kartoflerne op. Tilsæt endnu 1 spsk olie og steg kødet i ca. 1 min. Tag det op. Tilsæt resten af olien og steg de robuste svampe i ca. 3 min. Tilsæt de lette svampe, forårsløg og salt og steg i yderligere ca. 3 min. Kom kød og kartofler tilbage i wokken sammen med bouillon og peber. Varm retten godt igennem, vend ost og feldsalat i og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %
Print