Yoghurtis med fersken
60+ min

Yoghurtis med fersken

Små fine iskugler, fx til en sund hverdagsdessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Yoghurtis med fersken

Små fine iskugler, fx til en sund hverdagsdessert.

8 personer pr. portion

Antal portioner

Pynt:

  • citronmelisse

Tilbehør:

Fremgangsmåde:

Tag 2 halve ferskner fra, skær dem i både og gem dem til pynt. Hak resten af fersknerne med lage i en food processor/hurtighakker ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Bland sukker og majsstivelse i en gryde og rør de hakkede ferskner i. Bring blandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring. Tilsæt citronsaft. Afkøl ferskenpuréen og vend den i yoghurten. Hæld isblandingen i en metalform (ca. 2 liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i ca. 24 timer. Rør 3-4 gange under indfrysningen. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Ved serveringen

Anret yoghurtisen i kugler på et fladt fad sammen med ferskenbåde.

Tip

Isen kan formes til kugler i god tid, fx dagen før. Stil isen i køleskabet i ca. 1 time. Form den til kugler og sæt dem tildækket i fryseren til serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,9 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

En sød vin på druen malvasia bianca (ikke oxideret som vin santo) vil være perfekt, men er svær at finde. Bedste alternativ er en muscat/moscato-basret vin fx en moscato d'asti. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jordbær