Yoghurtis på havens krydderurter

Bedømmelse

(4 vurderinger)

60+ min

Sommerfrisk dessert på havens friske bær.

Ingredienser

Antal portioner

Mælkeis

  • 1 tsk hakkede friske rosmarinblade
  • 1 tsk hakkede friske timianblade
  • 7 små grofthakkede blade løvstikke
  • 7 hakkede friske basilikumblade
  • 10 friske citronverbena eller 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Rystebær

  • 50 g blåbær
  • 50 g brombær
  • 50 g ribs
  • 4 spsk sukker

Pynt

  • friske basilikumblade

Sådan gør du

Sådan gør du

Mælkeis

Skyl og hak alle krydderurterne. Kom dem i en gryde sammen med fløde og sukker. Bring blandingen i kog og tag den af varmen. Lad krydderurterne trække i flødeblandingen i ca. 3 min.

Rør den lune krydderfløde sammen med resten af piskefløden og yoghurt. Hæld isblandingen i en ismaskine og kør det i ca. 40 min. - eller til den har en flot konsistens.

Rystebær

Skyl bærrene lige inden serveringen. Kom dem i en pose sammen med sukker og ryst dem forsigtigt, så de bliver dækket af et tyndt lag sukker.

Anret isen på kolde tallerkener sammen med rystebær. Pynt med basilikum og server straks.

Tips

Til opskriften kan man bruge alle havens forskellige krydderurter og alle havens bær. Isen kan også fryses i en metalform i fryseren - rør af og til under indfrysningen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde: