Ingredienser til 1 portion

Speltboller med havregryn

Ingredienser

Dagen før

10 g gær
4 dl vand
3 dl Arla A38® naturel 0,5%
1 spsk rapsolie
2 tsk groft salt
75 g havregryn (ca. 2¼ dl)
400 g speltmel (ca. 6¾ dl)
300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Pynt

hørfrø

Tilberedning

Dagen før

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt A38, salt og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn.

Slå dejen godt igennem. Dyp 2 spiseskeer i vand og form 24 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Drys med hørfrø og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.