Kold ærtesuppe med Laktosefri Yoghurt og grissini stænger

Kold ærtesuppe med Laktosefri Yoghurt og grissini stænger

2 personer

Ingredienser

  • 1/2 jalapeno
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g frosne ærter
  • 225 g agurk
  • 1 håndfuld koriander
  • 3 spsk lime juice
  • 1,5 dl Arla LactoFREE Neutral Yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 - 1,5 dl vand

Topping:

  • 0,5 dl Arla LactoFREE Neutral Yoghurt
  • 2 spsk vand
  • 2 spsk finthakket skalotteløg
  • 2 spsk finthakket agurk
  • 1 spsk limeskal
  • 2 spsk koriander
  • drys af sort peber

Grissini stænger ca. 15 stk.:

  • 25 g i går
  • 1 dl lunken Arla LactoFREE Minimælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk oliven olie
  • 125 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel
  • vand til pensling
  • lyse og sorte sesamfrø til topping
Kold ærtesuppe med Laktosefri Yoghurt og grissini stænger

Sådan gør du:

Grissini stænger:

  1. Bland gær med lunken mælk til den er opløst.
  2. Tilsæt salt, olie og 2/3 af hvedemel.
  3. Blandes godt sammen og æltes godt sammen med resten af melet. Ælt dejen i 5 min.
  4. Lav en lang pølse og skær dejen i 15 stykker. Tril små kugler og rul dem til stænger.
  5. Læg hver stang på bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i 15 min.
  6. Pensl med vand og drys med lys og sort sesam.
  7. Bages ved 200 grader i 15-17 min. til de er sprøde, vendes undervejs. Afkøler på rist.

Suppe:

  1. Blend alle ingredienserne til en ensartet masse.
  2. Pynt med topping og server med grissini stænger.