laktosefri risengrød
Laktosefri

Laktosefri risengrød med frisk æble og mandler

45 min - 4 personer

Ingredienser:

  • 3 dl vand 
  • 180 g grødris 
  • 1 liter Laktosefri sødmælk drik
  • 5 stk. kardemomme kapsler, knust i morter  
  • 2 stænger kanel 
  • 1 tsk. groft salt 

Styling:  

  • rødt æble i skiver  
  • 1 tsk stødt kanel 
  • 4 spsk hakket mandler med skal 

Smørklat: 

  • 50 g Laktosefri smør 

Tip: 

Brug altid Laktosefri sødmælk drik - det giver det bedste resultat. 

Skru ned for temperaturen – lang kogetid ved lav temperatur er med til at sikre at grøden forbliver  hvid. Skru ned og rør undervejs. 

Tip 2: 

Hvis man ikke tilsætter salt i grøden, kan man også bruge den julede risengrød til ris alamande. 

Tilsæt ½ liter letpisket Laktosefri fløde. 

laktosefri risengrød

Sådan gør du:

  1.  Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min
  2. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog. Kog grøden ved svag varme i ca. 40 min. til risene er møre
  3. Fjern kanelstænger fra grøden
  4. Tilsæt salt og smag til
  5. Kom risengrød i en portionsskål, drys med kanelskiver af æbler, hakket mandler og en smørklat Laktosefri smør