PRODUKTION
Arla Lillebror®

PRODUKTION

Produktion af Arla Lillebror Ostehaps®

Arla Lillebror Ostehaps® produceres på Birkum Mejeri nær Odense på Fyn. Mejeriet producerer smelteost-produkter for Arla, og har blandt andet specialiseret sig i produktionen af Arla Lillebror®. 

Mange tror fejlagtigt, at Lillebror® Ostahaps® produceres af osteaffald. Det er ikke tilfældet. Der produceres specielle oste specifikt til Ostehaps®. Det er milde og mellemlagret oste, der har en børnevenlig ostesmag, der mest af alt minder om en Samsø-ost i smagen.

Efter endt lagring bliver osten skåret i stykker og smeltet. Osten varmes op til 100 grader, hvilket slår alle mikroorganismer ihjel, og giver den lange holdbarhed. Osten hældes direkte ned i emballagen, og pakkes efterfølgende.

Der blev i 2012 solgt 38 millioner Ostehaps® i Danmark, hvilket betyder at mejeriet i Birkum skal arbejde hurtigt for at følge med. Når produktionen kører, kan mejeriet producere cirka 16.000 Ostehaps® i timen.

I 2013 lancerer Arla en økologisk variant af Arla Lillebror Ostehaps®. Den økologiske Ostehaps® produceres ud fra samme metoder som den originale Ostehaps®, den eneste forskel er, at råvarerne er økologiske og at produktet er statskontrolleret økologisk/Ø-Mærket.

Arla Lillebror® produkthistorie

Arla Lillebror Ostehaps® så for første gang lyset i 1986. Arla Lillebror® var et nyt koncept som skulle være med til at lære børn at spise ost. Produktserien bestod af blandt andet yoghurt, mild skæreost og den nu velkendte Ostehaps®. Nu 20 år senere er Arla Lillebror Ostehaps® en fast bestanddel af madpakkerne i klasselokalerne i de danske folkeskoler. I løbet af de 20 år er der kun sket ganske få ændringer af Arla Lillebror Ostehaps®. Den mest signifikante ændring er indpakningen af Arla Lillebror Ostehaps®.

Arla Lillebror® produkthistorie