4 personer

Nutty Vanilla

Økologisk vaniljeflødeis med krokant af mandler
Nyd den klassiske smag af vanilje med sprødt knas af mandel-krokant.

Ingredienser

4 scoop Arla ØKO flødeis med vanilje
Krokant:
75 g mandler
200 g sukker
1 knivspids salt

Tilberedning

Krokant med mandler:
Smut mandlerne og rist dem i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter, til de er gyldne. Hold øje med dem – de må ikke blive mørke. Lad dem afkøle og hak dem herefter i mindre stykker. Smelt sukker til gylden karamel i en gryde. Tilsæt salt og hakkede mandler, tag gryden af varmen og rør det hurtigt sammen. Hæld massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir. Lad det køle helt af og hak herefter krokanten i små stykker.

Is med krokant:
Drys krokant på bunden af fire desserttallerkener. Drys herefter krokant ud på et stykke bagepapir. Lav fire scoop Arla ØKO flødeis med vanilje og rul forsigtigt hver kugle i krokant. Anret isen på krokantbunden. Giv eventuelt hvert scoop et ekstra drys krokant efter anretning. Servér straks.

Tip:
Du kan lave krokanten med hasselnødder i stedet for mandler.

Naturlig smag af cremet dansk fløde og silkeblød Bourbon vanilje!

Arla Øko flødeis vanilje

Læs mere