Gourmet toast

Hovedret til 2 personer (4 stk.)
Samlet tilberedningstid: 30 min

Ingredienser

Sojadressing

  • 4 spsk sojasauce
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 finthakket rød chilipeber
  • 1 andebryst (ca. 300 g)
  • ½ tsk groft salt friskkværnet peber

Toast

  • 25 g smør
  • 8 skiver daggammelt grovbrød (ca. 240 g)
  • 4 skiver Arla Cheddar 48+ sød og mild krydret
  • ½ dl fintsnittede forårsløg
  • ½ dl grofthakkede peanuts

Pynt

  • friske koriander
  • forårsløg
  • grofthakkede peanuts

Sådan gør du

Sojadressing

Bland soja, limesaft, honning, ingefær og chili i en skål.

Rens og tør andebrystet. Rids skindet og drys med salt og peber. Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykket og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver og læg dem i sojadressingen.

Toast

Smør brødskiverne med smør på den ene side. Læg brødene sammen 2 og 2, med smørsiden ud af, med and, ost, forårsløg og peanuts. Lad en toastmaskine blive godt varm og rist 2 toast af gangen i ca. 10 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.

Gentag med de 2 sidste toast. Del de 4 toast diagonalt og pynt dem. Server dem varme samme med resten af sojadressingen.

Sød, mildt krydret og cremet

Arla® Cheddar

Arla® Cheddar skiveost er en smagfuld mild ost med en karakteristisk og spændende smag. Prøv den i en toast!

Læs mere