Gourmet toast

Gourmet toast

30 min
Forkæl dine gæster med en lækker thaiinspireret gourmettoast med fyld af andebryst, sprøde peanuts og cremet cheddarost. Gourmettoasten smager fantastisk og er nem at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/gourmet-toast/

Sådan gør du

Sojadressing
  • Bland soja, limesaft, honning, ingefær og chili i en skål.
  • Rens og tør andebrystet, rids skindet og drys med salt og peber.
  • Læg bryststykket med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme.
  • Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte, - skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend bryststykket og steg kødsiden i ca. 10 min.
  • Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver og læg dem i sojadressingen.
Toast
  • Smør brødskiverne med smør på den ene side.
  • Læg brødene sammen 2 og 2, med smørsiden ud af, med and, ost, forårsløg og peanuts.
  • Lad en toastmaskine blive godt varm og rist 2 toast af gangen i ca. 10 min. - til de er gyldne og osten er smeltet.
  • Gentag med de 2 sidste toast.
  • Del de 4 toast diagonalt, pynt dem og server dem varme samme med resten af sojadressingen.
Energiindhold for hele retten:

5785 kJ / 1383 kcal

Næringsindhold pr. 100g

729 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,6 % 11,8 g
Kulhydrat: 48,1 % 20,6 g
Fedt: 24,3 % 4,8 g
Relateret video
Sådan skræller du ingefær med en ske.

Ingredienser

Sojadressing
4 spsk Sojasauce
3 spsk Honning
2 spsk Finthakket frisk ingefær
1 spsk Friskpresset limesaft
1 Finthakket rød chilipeber
1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Toast
25 g Smør
8 skiver Daggammelt grovbrød (ca. 240 g)
4 skiver Cheddarost
¼ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 25 g)
½ dl Grofthakkede peanuts
Pynt
Frisk koriander
Forårsløg
Grofthakkede peanuts