"Leftover Toasten"

Ingredienser

Til 4 toasts

En grydeskefyld af din yndlings gryderet

(F.eks. bolognese, bøf stroganoff, osso bucco, ragu)

En god håndfuld Havarti Jalapenos

En lille håndfuld frisk persille

8 skiver brød

Leftover Toasten

Brug gårsdagens gryderet, om det så er en vildtgryde med frisk koriander eller en Bolognese med frisk persille, som vi bruger i vores opskrift. Det er ligegyldigt! Bare stop madspild og spis bedre toasts! Se opskrift for inspiration.

Kombinér gryderetten med Havarti Jalapenos og friske krydderurter mellem to skiver brød.

Læg halvdelen af brødskiverne ud på køkkenbordet, så de er klar til at blive fyldt. Start ALTID med et godt lag revet Havarti Jalapenos, lige så meget som du elsker! Smid så din gryderet på osten, tilføj endnu et lag revet ost – og til sidst din anden brødskive.

På den måde sørger du for, at den smeltede ost får lov at fylde brødets lufthuller ud – også kaldet ”ostelommer”.

Steg på panden eller i dit højtelskede toastjern.

Sådan laver du toast på panden

Et lille trick  

Når du skal stege dine toasts er det vigtigt, at dit stegemiddel (smeltet smør, olie eller en god blanding) er smeltet og varmet op til det syder på panden. På den måde får du den bedste skorpe på dine toasts. 

Stegningen - The tricky part

Start ud med lav til medium varme på komfuret (ca. niveau 4-6 ud af 10). Det er vigtigt, at brødet ikke tager for hurtigt farve, så osten ikke når at smelte. En fingerregel er: Jo mere ost desto lavere varme. Vend toasten når osten har sat sig og brødet er blevet gyldent og sprødt. Drys den sprøde side med en fingerspids havsalt. Toasten er klar når al osten er smeltet og begge sider er sprøde. Du kan sagtens stege flere toasts på samme tid. 

Skal du holde toast-fest, kan du lægge de varme toasts i en forvarmet ovn på 100 grader.